logo Vinoteka Vintesa

Adresa:
Vlaška 63, Zagreb, HR

Otvoreno:
pon-pet 10:00-20:00h
sub 10:00-18:00h

Telefon:
+385 91 931 5905

E-mail:
vintesa@vintesa.hr

FB IG

TRI ORAHA – GRAND RESERVE 2015

39.00 

Berba 2015., odležava 6 godina u potpuno novim barrique bačvama od francuske hrastovine. Otvara se aromom jagode i maline, a zatim se pretvara u mirisni džem od šljiva i voća s blagim notama drveta.

Opis

Vrsta /// suho crveno vino 2015
Sorta /// cabernet suvignon 75%, merlot 28%, cabernet franc 2%
Količina /// 0,75l nefiltrirano
Regija /// Negotinska krajina, Srbija
Alkohol /// 14,5 % vol

Pitko i mekano vino, kompleksnog bouqueta. Dolazi iz “Singl Vineyard-a” u kojem se u malim i kontroliranim količinama uzgaja cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc. Berba 2015., odležava 6 godina u potpuno novim barrique bačvama od francuske hrastovine. Otvara se aromom jagode i maline, a zatim se pretvara u mirisni džem od šljiva i voća s blagim notama drveta. Preporučuje se duže dekantiranje.

Vinarija TRI ORAHA poznata je po vinima odležalim minimum pet godina u potpuno novim hrastovim bačvama, bez ikakvih kemijskih intervencija. Svaka boca  vina je unikat, i daje neponovljivo iskustvo i uživanje u najvećem spektru mirisa i aroma.

Vinograd TRI ORAHA podignut je 2006. kao jedna cjelina podijeljena dubokim kanjonom u kojem rastu tri velika oraha, koja su simbol vinarije.

Nalazi se u selu Crnomasnica u negotinskoj krajini i sada broji oko 12 ha. U vinogradu dominiraju tri internacionalne sorte grožđa: cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc. Teren je strm, blago zaobljenih padina koje su južno eksponirane, stalno osunčane i provjetrene, na 400-750 m nadmorske visine.

Istraživanje terena na presjeku padine od strane međunarodnog instituta pokazalo je stratume crne masne zemlje, kamena krečnjaka različitih boja koje pokazuju bogatstvo različitih minerala i oligoelemenata potrebnih za uzgajanje grožđa visokog kvaliteta.

Gastro preporuka /// Dobro se sljubljuje s većinom mesnih jela, poput goveđeg paprikaša ili ragua.

Temperatura posluživanja /// 17 – 19 ºC

Možda će vam se također svidjeti…

Translate »