Adresa:
Vlaška 63, Zagreb, HR

Otvoreno:
pon-pet 10:00-20:00h
sub 10:00-18:00h

Telefon:
+385 1 5621 081

E-mail:
vintesa@vintesa.hr

FB IG
Image Alt

Drugi o nama

Foto: Tomislav Marić

piše Velimir Cindrić / Playboy

DANAS, KADA VINARSKA INDUSTRIJA ŠIROM SVIJETA NUDI NAJRAZLIČITIJE MOGUĆE
ETIKETE I VINA KOJA ČESTO SLIČE JEDNA DRUGIMA, PRAVI VINOLJUPCI CIJENE
I NEPRESTANO TRAŽE POSEBNOSTI, VINA KOJA JE ČESTO VRLO TEŠKO NAĆI U
TRGOVINAMA. TIME SE POVODIO I BRAČNI PAR SAMEK, KADA JE PRIJE SEDAM GODINA
OTVARAO VINOTEKU VINTESA U ZAGREBAČKOJ VLAŠKOJ ULICI.

Foto: Robert Gašpert

Za vinske znalce i one koji će to tek postati

StoryGourmet

Zagrebačka vinoteka Vintesa i njezini vlasnici Zijada Ademović-Samek i Robert Samek posvećeni su razvijanju vinske kulture, o čemu ne svjedoči samo sjajan izbor vrhunskih hrvatskih vina u njihovoj ponudi, nego i odlične radionice koje organiziraju u vinoteci i za koje se svaki put traži mjesto više. Za odličan odaziv na radionice zaslužan je odabir vrhunskih vina, kao i odlična obiteljska atmosfera u kojoj se svi osjećaju ugodno. Početkom rujna organizirali su dvije uspješne radionice o tramincima gdje se kušalo čak 16 vrhunskih butelja, a radionice je vodio poznati sommeller Darko Lugarić.

Objavljuje Jelena Bulum

Facebook

Jučer radna, ali lijepa subota. Hvala svima koji su došli i podržali naš jutarnji eventich, našim vinarima i domaćinima u Vintesi kao i partneru voda Radenska ❤️❤️❤️

Bolfan Vinski Vrh
Vina Kota

🎧🍷🥂 WeekEnd Vibes & Wines

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

Dobra hrana - 25. 09. 2020. / Jutarnji list

Ako se složimo s tvrdnjom da se zemlju može najbolje upoznati preko vina, onda je mjesto iz kojeg se vidi cijela Hrvatska definitivno Vintesa. Ova vinoteka u početku je predstavljala isključivo male hrvatske vinare, njih pedesetak, i nudila oko 180 etiketa iz svih regija. U redu, i jednog Slovenca i jednog Hercegovca. Takva situacija bila je prije šest godina, da bi danas u svojoj ponudi imali i nekog glasovitog Austrijanca kao što je vinarija Vachau, Francuza poput J.R.Charpentiera, a od slovenskih susjeda valja izdvojiti izvanredna vina Kabaj te Verus koja služe i u Hiši Franko...

Foto: Julio Frangen

Gastro.hr

Naš nezaustavljivi kolumnist i uživatelj u vinima posjetio je još jednu vinoteku. Što Bakhov sina ima za reći o Vintesi u Vlaškoj ulici, pročitajte u današnjoj kolumni! Napravi se pivo i potom u tanku pokrene druga fermentacija. Kad ona završi, vozi se u Epernay u Champagneu, pretoči u boce u kojima će još jednom fermentirati i devet mjeseci sazrijevati na kvascima. Zadnji tjedan se boce postepeno okreću u položaj vrhom prema dolje kako bi se iz njih izbacili kvasci nakon čega se boce zatvaraju šampanjskim plutenim čepom i žicom. Taj je postupak uobičajen je pri proizvodnji pjenušavih vina, zove se Methode Champagnoise ili Methode Traditionelle, a sasvim je neuobičajen kao uvod u članak koji predstavlja vinoteku.

Foto: Tomislav Krišto

Dobra Hrana - 08.12.2014. / Jutarnji list

U vinariji Vintesa, smještenoj u samom centru Zagreba, pronaći ćete 180 etiketa iz svih regija isključivo malih hrvatskih vinara.

Ako se složimo s tvrdnjom da se zemlju može najbolje upoznati preko vina, onda je mjesto iz kojeg se vidi cijela Hrvatska definitivno Vintesa.

Foto: Julio Frangen

Taste of Croatia - 08.12.2014.

Prvo javno okupljanje Čašnih sestara proteklo je u posvećenoj atmosferi primjerenoj nevinoj čistoći bijelih vina o kojima su kontemplirale sa skupinom skrušenih vinoljubaca.