logo Vinoteka Vintesa

Adresa:
Vlaška 63, Zagreb, HR

Otvoreno:
pon-pet 10:00-20:00h
sub 10:00-18:00h

Telefon:
+385 91 931 5905

E-mail:
vintesa@vintesa.hr

FB IG
Image Alt

Drugi o nama

Dobra hrana webshop Vinoteka Vintesa

Privatna Arhiva Vinoteke Vintesa

piše Vana Babić

Ovdje ćete pronaći vina koja ne možete kupiti nigdje u zemlji (plus su sjajne cijene i webshop).
Zagrebačka vinoteka Vintesa izdiže se svojom ponudom vina kakvu ćete rijetko gdje pronaći, ali i prijateljskim cijenama.

Lijepe vijesti ipak postoje. Jedna od takvih koje će vam razvući osmjeh na lice je činjenica da je vinoteka Vintesa napravila svoj webshop. Nije vam to tek još jedna vinoteka u nizu postojećih, naime, u Vintesi se možete domoći vina koja ćete rijetko gdje pronaći u Hrvatskoj, često po vrlo prijateljskoj cijeni. Tako ćete samo ondje moći nabaviti doista iznimne etikete austrijske vinarije Domäne Wachau. Za one kojima ovo ime ne znači previše, znajte da se radi o jednoj od najvažnijih austrijskih vinarija. Rizlinzi i grüner veltlineri koje proizvode doista su čudesni (inače postoje tri kategorije grünera i to: steinfeder, federspiel i smaragd, a oni proizvode u sve tri).

Playboy Vinoteka Vintesa

Foto: Tomislav Marić

piše Velimir Cindrić / Playboy

DANAS, KADA VINARSKA INDUSTRIJA ŠIROM SVIJETA NUDI NAJRAZLIČITIJE MOGUĆE
ETIKETE I VINA KOJA ČESTO SLIČE JEDNA DRUGIMA, PRAVI VINOLJUPCI CIJENE
I NEPRESTANO TRAŽE POSEBNOSTI, VINA KOJA JE ČESTO VRLO TEŠKO NAĆI U
TRGOVINAMA. TIME SE POVODIO I BRAČNI PAR SAMEK, KADA JE PRIJE SEDAM GODINA
OTVARAO VINOTEKU VINTESA U ZAGREBAČKOJ VLAŠKOJ ULICI.

Story Vinoteka Vintesa

Foto: Robert Gašpert

Story Vinoteka Vintesa
Za vinske znalce i one koji će to tek postati

StoryGourmet

Zagrebačka vinoteka Vintesa i njezini vlasnici Zijada Ademović-Samek i Robert Samek posvećeni su razvijanju vinske kulture, o čemu ne svjedoči samo sjajan izbor vrhunskih hrvatskih vina u njihovoj ponudi, nego i odlične radionice koje organiziraju u vinoteci i za koje se svaki put traži mjesto više. Za odličan odaziv na radionice zaslužan je odabir vrhunskih vina, kao i odlična obiteljska atmosfera u kojoj se svi osjećaju ugodno. Početkom rujna organizirali su dvije uspješne radionice o tramincima gdje se kušalo čak 16 vrhunskih butelja, a radionice je vodio poznati sommeller Darko Lugarić.

Objavljuje Jelena Bulum

Facebook

Jučer radna, ali lijepa subota. Hvala svima koji su došli i podržali naš jutarnji eventich, našim vinarima i domaćinima u Vintesi kao i partneru voda Radenska ❤️❤️❤️

Bolfan Vinski Vrh
Vina Kota

🎧🍷🥂 WeekEnd Vibes & Wines

Jutarnji Vinoteka Vintesa

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

Dobra hrana - 25. 09. 2020. / Jutarnji list

Ako se složimo s tvrdnjom da se zemlju može najbolje upoznati preko vina, onda je mjesto iz kojeg se vidi cijela Hrvatska definitivno Vintesa. Ova vinoteka u početku je predstavljala isključivo male hrvatske vinare, njih pedesetak, i nudila oko 180 etiketa iz svih regija. U redu, i jednog Slovenca i jednog Hercegovca. Takva situacija bila je prije šest godina, da bi danas u svojoj ponudi imali i nekog glasovitog Austrijanca kao što je vinarija Vachau, Francuza poput J.R.Charpentiera, a od slovenskih susjeda valja izdvojiti izvanredna vina Kabaj te Verus koja služe i u Hiši Franko...

Gastro Vinoteka Vintesa

Foto: Julio Frangen

Gastro.hr

Naš nezaustavljivi kolumnist i uživatelj u vinima posjetio je još jednu vinoteku. Što Bakhov sina ima za reći o Vintesi u Vlaškoj ulici, pročitajte u današnjoj kolumni! Napravi se pivo i potom u tanku pokrene druga fermentacija. Kad ona završi, vozi se u Epernay u Champagneu, pretoči u boce u kojima će još jednom fermentirati i devet mjeseci sazrijevati na kvascima. Zadnji tjedan se boce postepeno okreću u položaj vrhom prema dolje kako bi se iz njih izbacili kvasci nakon čega se boce zatvaraju šampanjskim plutenim čepom i žicom. Taj je postupak uobičajen je pri proizvodnji pjenušavih vina, zove se Methode Champagnoise ili Methode Traditionelle, a sasvim je neuobičajen kao uvod u članak koji predstavlja vinoteku.

Dobra hrana Vinoteka Vintesa

Foto: Tomislav Krišto

Dobra Hrana - 08.12.2014. / Jutarnji list

U vinariji Vintesa, smještenoj u samom centru Zagreba, pronaći ćete 180 etiketa iz svih regija isključivo malih hrvatskih vinara.

Ako se složimo s tvrdnjom da se zemlju može najbolje upoznati preko vina, onda je mjesto iz kojeg se vidi cijela Hrvatska definitivno Vintesa.

Julio Frangen Vinoteka Vintesa.

Foto: Julio Frangen

Taste of Croatia - 08.12.2014.

Prvo javno okupljanje Čašnih sestara proteklo je u posvećenoj atmosferi primjerenoj nevinoj čistoći bijelih vina o kojima su kontemplirale sa skupinom skrušenih vinoljubaca.

Translate »