logo Vinoteka Vintesa

Adresa:
Vlaška 63, Zagreb, HR

Otvoreno:
pon-pet 10:00-20:00h
sub 10:00-18:00h

Telefon:
+385 91 931 5905

E-mail:
vintesa@vintesa.hr

FB IG

TRI ORAHA – MERLOT 2013

52.00 

Taninska struktura i izbalansirane kiseline čine ovaj jedinstveni merlot baršunastim i pitkim.

Opis

Vrsta /// suho crveno vino 2013
Sorta /// merlot
Količina /// 0,75l
Regija /// Negotinska krajina, Srbija
Alkohol /// 14 % vol

Mekano i elegantno vino, intenzivne rubin crvene boje, odležavano 7 godina u novoj barrique bačvi. Nastavlja tradiciju već kultnog merlota iz 2011. Karakteriziraju ga voćne arome, prije svega jagode i maline, likera, karamela i crne čokolade. Taninska struktura i izbalansirane kiseline čine ovaj merlot baršunastim i pitkim.

Vinarija TRI ORAHA poznata je po vinima odležalim minimum pet godina u potpuno novim hrastovim bačvama, bez ikakvih kemijskih intervencija. Svaka boca  vina je unikat, i daje neponovljivo iskustvo i uživanje u najvećem spektru mirisa i aroma.

Vinograd TRI ORAHA podignut je 2006. kao jedna cjelina podijeljena dubokim kanjonom u kojem rastu tri velika oraha, koja su simbol vinarije.

Nalazi se u selu Crnomasnica u negotinskoj krajini i sada broji oko 12 ha. U vinogradu dominiraju tri internacionalne sorte grožđa: cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc. Teren je strm, blago zaobljenih padina koje su južno eksponirane, stalno osunčane i provjetrene, na 400-750 m nadmorske visine.

Istraživanje terena na presjeku padine od strane međunarodnog instituta pokazalo je stratume crne masne zemlje, kamena krečnjaka različitih boja koje pokazuju bogatstvo različitih minerala i oligoelemenata potrebnih za uzgajanje grožđa visokog kvaliteta.

 

 

Temperatura posluživanja /// 15 – 17 ºC

Možda će vam se također svidjeti…

Translate »