logo Vinoteka Vintesa

Adresa:
Vlaška 63, Zagreb, HR

Otvoreno:
pon-pet 10:00-20:00h
sub 10:00-18:00h

Telefon:
+385 91 931 5905

E-mail:
vintesa@vintesa.hr

FB IG

DI LENARDO – RONCO NOLÉ

11.00 

Nepce otkriva bogatstvo mekih, fino zrnatih tanina, slojevitog okusa, intenzivne sočnosti.

Kategorije: ,

Opis

Vrsta /// suho crveno vino 2021
Sorta /// 50% merlot, 25% cabernet sauvignon, 25% refošk
Količina /// 0,75 l
Regija /// Friuli, Italija
Alkohol /// 13 % Vol

Intenzivne rubin crvene boje. Nepce otkriva bogatstvo mekih, fino zrnatih tanina, slojevitog okusa, intenzivne sočnosti.

Nakon što se grožđe odvoji od peteljki, faza maceracije/fermentacije na niskim temperaturama dovršava se unutar otprilike 20 dana. Vino se ostavlja da se slegne nakon procesa prešanja, zatim se pretače u spremnike od nehrđajućeg čelika gdje prolazi kroz prirodni proces malolaktične fermentacije, što je pretvaranje jače jabučne kiseline u mekšu mliječnu kiselinu. Prisutnost mliječne kiseline potiče suptilno okruglije vino koje je ugodno meko i manje abrazivno za nepce. Vino se izvlači iz taloga i potom odležava 12 mjeseci u malim bačvama od američkog hrasta.

Gastro preporuka: janjeći odrezak s ruzmarinom, divljač, blaži plavi sirevi poput Gorgonzole dolce, Brie, gljive sa žara

Temperatura posluživanja /// 18 – 20 ºC

Imanje “DI LENARDO VINEYARDS” proizvodi kvalitetna vina iz svojih pet velikih vinograda u obiteljskom vlasništvu smještenih u Ontagnanu (UD), u srcu regije Friuli. Obitelj Di Lenardo ima dugogodišnju tradiciju u uzgoju vinove loze u Ontagnanu, što dokazuje povijesna dokumentacija koja datira iz 1800-ih.

 

Translate »