logo Vinoteka Vintesa

Adresa:
Vlaška 63, Zagreb, HR

Otvoreno:
pon-pet 10:00-20:00h
sub 10:00-18:00h

Telefon:
+385 91 931 5905

E-mail:
vintesa@vintesa.hr

FB IG

SAINTS HILLS – DINGAČ

60.00 

Punog tijela, zaobljenih baršunastih tanina. Na nepcu dominiraju arome šljive, tamne čokolade i rogača, potom slijede zadimljene tercijarne note tabaka i cedra.

Kategorija:

Opis

Vrsta /// suho crveno vino 2018
Sorta /// plavac mali
Količina /// 0,75 l
Regija /// Dalmacija
Alkohol /// 14 %

Toplo i puno vino s ugodnom kiselinom u kojem dominiraju arome čokolade, zrelog voća, orašastih plodova i mediteranskih začina. Punog tijela, zaobljenih baršunastih tanina. Na nepcu dominiraju arome šljive, tamne čokolade i rogača, potom slijede zadimljene tercijarne note tabaka i cedra.

Dingač je prva hrvatska apelacija koja je dobila oznaku  „Zaštićenog zemljopisnog porijekla°, 1961. godine. Vrlo je strma i specifična, svi radovi u vinogradu obavljaju se isključivo ručno. Unatoč vrlo sunčanom vremenu,  loze uspijevaju zadržati uravnoteženu kiselost i razviti slojevite arome, specifične samo za ovaj terroir. Poseban po svojoj trostrukoj insolaciji: od sunca, refleksije od mora i refleksije od kvarca u tlu.

Gastro preporuka: biftek, steak, divljač, pršut

Temperatura posluživanja /// 17-19 ºC

Možda će vam se također svidjeti…

  • Nova linija Elegance nastala je povodom 25 godina vinarije, koja na poseban način predstavlja jedinstvenost prirode položaja sa kojeg vina dolaze. Dingač Elegance je tamno rubinske boje, izraženog i finog mirisa, snažnog i bogatog tijela, punog okusa i dugotrajnog završetka.

    Dodaj u košaricu
Translate »