logo Vinoteka Vintesa

Adresa:
Vlaška 63, Zagreb, HR

Otvoreno:
pon-pet 10:00-20:00h
sub 10:00-18:00h

Telefon:
+385 91 931 5905

E-mail:
vintesa@vintesa.hr

FB IG

PIQUENTUM – REFOŠK

23.00 

Ugodne svježine i sočnosti, mineralno uz blage tercijarne note zemlje, kože i cedra.

Nema na zalihi

Kategorije: ,

Opis

Vrsta /// suho crveno vino
Sorta /// refošk 2021
Količina /// 0,75 l
Regija /// Istra i Kvarner
Alkohol /// 14 %

IntenzIvne arome crvenog bobičastog voća, trešanja i borovnica na nosu. Ugodne svježine i s sočnosti, mineralno uz blage tercijarne note zemlje, kože i cedra.
Proizvedeno od autohtone sorte grožđa refošk s meceracijom 2-4 tjedna. Spontana fermentacija i spontana malolaktična fermentacija nakon koje vino odležava u drvenim barrique bačvama od 14 do 18 mjeseci. Puni se u boce bez filtracije.

“Piquentum nudi tipičnu aromu refoška, ​​ali na potpuno iskren način – vjerujem u vina koja trebaju više vremena i koja mogu razviti lijepe sekundarne i tercijarne arome. U Istri su se dogodile velike promjene prema modernom aspektu, ali morate pokušati razumjeti grožđe, terroire i potrošača, i pronaći istinu. Želim otkriti karakter ove zemlje.” Dimitri Brečević, vinar rođen u Francuskoj, enologiju je diplomirao 2002 u Bordeauxu. Radio je u vinarijama: Domaine de Chevalier u Francuskoj, Canterbury House Winery na Novom Zelandu. Godine 2006. dolazi u Istru, očevo rodno mjesto, gdje osniva vlastitu vinariju u Buzetu.  Piquentum (latinski naziv Buzeta).

Gastro preporuka: janjetina, divljač, zreli sir, suho meso

Temperatura posluživanja /// 17-18 ºC

Možda će vam se također svidjeti…

Translate »