Adresa:
Vlaška 63, Zagreb, HR

Otvoreno:
pon-pet 10:00-20:00h
sub 10:00-18:00h

Telefon:
+385 1 5621 081

E-mail:
vintesa@vintesa.hr

FB IG

BIKICKI – ORGANIC WINE BOX 2

938.00 kn 844.20 kn

Karton vina sastoji se od dva Uncensoreda, dva SO-a  i dva Cu-a.

Kategorije: ,

Opis

Karton vina sastoji se od dva Uncensoreda, dva SO-a  i dva Cu-a.

Bikicki Uncensored

Vrsta /// suho orange vino 2018
Sorta /// traminac crveni
Količina /// 0,75l
Regija /// Fruška Gora
Alkohol /// 14 % vol

Intenzivne jantarne boje, duboke i neprozirne. Već na početku nagovještava svu svoju kompleksnost. Složenog mirisa koji se razvija postepeno. Primarne arome korice mandarine, kandiranog tropskog voća i soka naranče. Potom se javljaju note bijelog papra, zelenog čaja i sušenog mediteranskog bilja. Finih tanina, puno i slojevito u ustima sa upečatljivom strukturom i aromama u kojima se prepliću citrusi, suha kruška, liči, marakuja i začinski tonovi.
Potencijal starenja do 2025. Spontana fermentacija na autohtonim kvascima. Maceracija u trajanju od 12 dana, odležavanje u 500 l hrastu 9 mjeseci.
Najbolji orange (BIWC 2019)

Temperatura posluživanja /// 12-14 ºC

Bikicki Cu

Vrsta /// suho orange vino 2018
Sorta /// pinot sivi
Količina /// 0,75l
Regija /// Fruška Gora
Alkohol /// 12,7 % vol

Snažna bakreno-crvena boja samo nagovještava jedinstveni karakter ovog vina. Njegov miris nudi note hibiskusa, džema od šipka i crvenih koštuničavih plodova, iza čega se razvijaju arome zrelih trešanja i šumskih jagode. Na nepcu zaobljeno, sočno i meko, sa laganim ugrizom plemenitih tanina. Trodnevna maceracija. Spontana fermentacija na prirodnim kvascima . Odležavanje u polovnom mađarskom light barriqueu 6 mjeseci, nefiltrirano. Potencijal starenja do 2024.

Temperatura posluživanja /// 12 – 14 ºC

Bikicki SO

Vrsta /// suho bijelo vino 2019
Sorta /// sauvignon blanc organic
Količina /// 0,75l
Regija /// Fruška Gora
Alkohol /// 14,5 % vol.

Karakteran sauvignon blanc koji donosi sasvim drugačiju interpretaciju sorte. Punog mirisa korice limuna, likera od naranče, žute jabuke i crvenog grejpa. Citrusna osnova nadograđuje se tonovima sijena, kantarionovog ulja i slatkastom notom domaćeg biskvita. Umjereno puno i zaobljeno vino, blagih tanina i slojevite završnice koja priziva ukus kreme od limuna i gorkastu notu koštice višanja. Spontana fermentacija na prirodnim kvascina. Osmodnevna hladna maceracija. Odležavanje u 500 l hrastu 12 mjeseci.

Temperatura posluživanja /// 10-14 ºC

 

Možda će vam se također svidjeti…

Translate »