Opis
Bikicki organic set sadrži tri butelje vina: Uncensored, SO i Cu
Bikicki Uncensored
Vrsta /// suho orange vino 2020
Sorta /// traminac crveni
Količina /// 0,75l
Regija /// Fruška Gora
Alkohol /// 14 % vol
Intenzivne jantarne boje, duboke i neprozirne. Već na početku nagovještava svu svoju kompleksnost. Složenog mirisa koji se razvija postepeno. Primarne arome korice mandarine, kandiranog tropskog voća i soka naranče. Potom se javljaju note bijelog papra, zelenog čaja i sušenog mediteranskog bilja. Finih tanina, puno i slojevito u ustima sa upečatljivom strukturom i aromama u kojima se prepliću citrusi, suha kruška, liči, marakuja i začinski tonovi. Spontana fermentacija na autohtonim kvascima. Maceracija u trajanju od 12 dana, odležavanje u 500 l hrastu 9 mjeseci. Potencijal starenja do 2028
Temperatura posluživanja /// 12-14 ºC
Bikicki Cu
Vrsta /// suho orange vino 2020
Sorta /// pinot sivi
Količina /// 0,75l
Regija /// Fruška Gora
Alkohol /// 12,7 % vol
Snažna bakreno-crvena boja samo nagovještava jedinstveni karakter ovog vina. Njegov miris nudi note hibiskusa, džema od šipka i crvenih koštuničavih plodova, iza čega se razvijaju arome zrelih trešanja i šumskih jagode. Na nepcu zaobljeno, sočno i meko, sa laganim ugrizom plemenitih tanina. Trodnevna maceracija. Spontana fermentacija na prirodnim kvascima . Odležavanje u polovnom mađarskom light barriqueu 6 mjeseci, nefiltrirano. Potencijal starenja do 2026.
Temperatura posluživanja /// 12 – 14 ºC
Bikicki SO
Vrsta /// suho bijelo vino 2019
Sorta /// sauvignon blanc organic
Količina /// 0,75l
Regija /// Fruška Gora
Alkohol /// 14,5 % vol.
Karakteran sauvignon blanc koji donosi sasvim drugačiju interpretaciju sorte. Punog mirisa korice limuna, likera od naranče, žute jabuke i crvenog grejpa. Citrusna osnova nadograđuje se tonovima sijena, kantarionovog ulja i slatkastom notom domaćeg biskvita. Umjereno puno i zaobljeno vino, blagih tanina i slojevite završnice koja priziva ukus kreme od limuna i gorkastu notu koštice višanja. Spontana fermentacija na prirodnim kvascina. Osmodnevna hladna maceracija. Odležavanje u 500 l hrastu 12 mjeseci. Potencijal starenja do 2024.
Temperatura posluživanja /// 10-14 ºC